2011-02-06 13:18:24• hírek • Szatmar.ro

Pénzt ígért a miniszter

Cseke Attila egészségügyi miniszter ezen a hétvégén Szatmárnémetibe látogatott, hogy felmérje az egészségügyi intézmények helyzetét, megvizsgálja, milyen stádiumban vannak a szaktárca által támogatott projektek.

A miniszter először a Megyei Kórház fertőző osztályát vette szemügyre. Tavaly kezdte el a helyi- és a megyei önkormányzat közösen a minisztériummal az épület renoválását és az új szárny kiépítését, hiszen ezen a részlegen uralkodó körülmények egyáltalán nem voltak biztatóak.
A miniszter meg van elégedve, szerinte jól haladnak a munkálatok. Elmondta, a tavalyi év elején, amikor itt járt, nagyon nem tetszett neki, amit itt látott, és elhatározta, hogy segít. 35 milliárd régi lejből 23 milliárdot utalt ki. Reméli, hogy május-júniusban eljöhetnek felavatni, és átadni a közösségnek.
Nemcsak az egészségügy miatt volt hasznos ezt felújítani, hanem mert ez egy több, mint kétszáz éves épület, és mint elmondta, esztétikailag is egyfajta kötelességének érezte, hogy ezt rendbe tehessék.

A járványkórházon kívül a sürgősségen is nagy munkálatok folynak, ezt is a megyei önkormányzattal közösen végzik. Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök egyeztetett a miniszterrel, aki megígérte, hogy az új épület kialakítására az eddig már kiutalt 15 milliárd lej mellé a lehetőség szerint további összeget biztosítanak. Ehhez a projekthez amúgy 50 milliárd régi lejre van szükség.


A miniszter megteintette az építkezéseket
A miniszter megtekintette az építkezéseket


A miniszter elmondta, felszerelésekkel is szeretnék ellátni az intézményt, egy világbanki projekt keretében úgy néz ki lesz erre lehetősége a szatmári kórháznak. Mint megtudtuk, tavaly is jelentős összeget biztosítottak a technikai eszközök beszerzésére.
Cseke szerint először a járványkórház és a sürgősségi projektjeit kell befejezni, és csak ezt követően tanácsos újakba belekezdeni. A szaktárca vezetője szerint, az elmúlt húsz évben talán nem volt ekkora beruházás a Szatmár megyei egészségügyben .

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: